Luiska

Markkinoiden tukevin luiska esteettömään kulkemiseen

Maaselän Metalli valmistaa helposti asennettavat, laadukkaat ja tukevat luiskat portaisiin ja kulkureiteille. Luiska sopii sisä- ja ulkotiloihin ja se voidaan suunnitella soveltuvaksi erilaisiin käyttötarpeisiin, kuten pyörätuoli-, kävely- tai lastausrampiksi. Toteutamme luiskat myös avaimet käteen -palveluna sisältäen suunnittelun, valmistuksen ja asennuksen.

Luiska sopii erilaisiin kohteisiin

Luiska sopii erilaisiin käyttötarpeisiin, kuten lastausrampiksi ja invaluiskaksi. Luiskat sopivat asennettavaksi niin sisä- kuin ulkotiloihin. Yleisiä käyttökohteita ovat vanhainkodit, kerrostalot, koulut, sairaalat, päiväkodit ja omakotitalot. Tuotteet noudattavat ympäristöministeriön asetusta rakennusten käyttöturvallisuudesta (1007/2017) (RakMK-21759).

Luiska portaisiin mahdollistaa esteettömän pääsyn pyörätuolikäyttäjille, lastenvaunuille, liikuntarajoitteisille henkilöille ja muille, jotka eivät voi kävellä portaita.

Luiskan kaltevuus ja mitat

Luiskan vakiomitat ovat 1, 2, 3, 4, 5 ja 6 m ja sen vakioleveys on 1200 mm. Luiskan kaltevuus on säädettävä. Suositus on, että luiskan kaltevuus olisi enintään 8 %. Jos luiska on yli 6 metriä pitkä, niin luiskaan suositellaan välitasoa. Valmistamme myös juuri teille sopivat luiskat mittatilaustöinä.

Pyörätuolikäyttöön tarkoitettujen invaluiskien mitoituksesta ja vaatimuksista lisätietoa pyörätuoliramppi-sivultamme.

Luiskan kaiteet

Luiskan kaiteena on käsijohdekaide, joka on valmistettu joko ruostumattomasta teräksestä tai maalatusta teräksestä. Kaide on kaksitasoinen, josta ylempi on 900 mm korkeudessa ja toinen 700 mm korkeudessa. Kaidemalli on suunniteltu siten, että samat kaiteet sopivat hyvin monenlaisille käyttäjille. Alemmat käsijohteet sopivat hyvin pyörätuoli käyttäjille, lyhytkasvuisille henkilöille sekä lapsille. Ylemmät käsijohteet sopivat aikuisille. Samat kaiteet sopivat niin pyörätuoliluiska, kävely tai tavaraluiska käyttöön. 

Luiskan kaiteeksi on valittavissa myös pinnakaide.

Luiskan materiaali

Luiska ja ritilät valmistetaan teräksestä. Kaiteet saatavissa joko ruostumattomasta teräksestä tai maalatusta teräksestä. Luiskaan saatavissa joko normaali tai liukuturvaritilä silmäkoolla 17 x 70 tai 30 x 70 mm.

Luiska on helppo asentaa

Luiska on suunniteltu helposti asennettavaksi ja halutessaan tilaaja voi asentaa sen myös itse.

Kiinnitystapa määräytyy alustan materiaalin mukaan. Sopivista kiinnikkeistä sovitaan tilauksen yhteydessä. Tarvittavat kiinnikkeet kuuluvat tilaukseen.

Palveluihimme kuuluu myös luiskien asennus avaimet käteen -periaatteella. 

Toimitustapa

Luiska toimitetaan joko rahtina tai perille kuljetettuna Maaselän Metallin omalla kuljetuksella. Asennettuna tilatut tuotteet tuodaan asennuspäivänä omalla kalustolla ja asennetaan paikoilleen.

Toimitusaika

Luiskien yleinen toimitusaika on 3-5 viikkoa.

Lisäosat

Luiska voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaan. Luiskaan voidaan sisällyttää esimerkiksi tasoja (sisäänkäyntitaso, lepotaso, kääntötaso) ja portaat.  

Luiskan pintakäsittely

Luiskan ritilät kuumasinkitään. Kaiteet joko ruostumattomasta teräksestä tai maalattuna. Reunojen ja kaiteiden värisävyiksi valittavissa vakiosävyissä musta, harmaa ja valkoinen. Mikäli et löydä sopivaa väriä vakioväreistä, voit myös valita haluamasi sävyn mistä tahansa RAL-kartan sävystä.

Vakiosävyt: musta, valkoinen, harmaa, grafiitin harmaa

luiska musta

Musta

RAL 9004 Signal Black

Luiska valkoinen

Valkoinen

RAL 9003 Signal white

luiska alumiinin harmaa

Harmaa

RAL 9007 Harmaa alumiini

luiska grafiitin harmaa

Grafiitin harmaa

RAL 7024 Grafiitin harmaa

Luiskan mitoitusohjeet tiivistettynä

Luiskan pituus (L)

Luiskan vakiopituudet ovat 1, 2, 3, 4, 5 ja 6 m. Jos luiska on yli 6 metriä pitkä, niin luiskaan suositellaan välitasoa. 

Käsijohde tulee normaalisti 300 mm luiskan aloitus ja lopetus kohdan yli. Tähän voidaan kuitenkin tehdä tarvittaessa poikkeuksia.

 

Luiskan pituus

 

Luiskan nousukorkeus (H)

Suositus on, että luiskan kaltevuus olisi enintään 8 %. Tämän mukaan esimerkiksi vajaan puolen metrin nousuun (480 mm) tarvitaan kuuden metrin pituinen luiska. 

 

Luiskan nousu

Luiskan sisämitta (W)

Luiska tarvitsee ympärilleen tilaa vähintään 60 mm per puoli. Esimerkiksi sisämitaltaan 1200 mm luiska vaatii tilaa kokonaisuudessaan 1320 mm.

 

Voit tilata luiskan piirustuksiesi mukaan tai suunnittelemme teille puolestanne sopivan ratkaisun:

Luiskat valmistetaan toivottujen mittojen mukaan. Tarvittaessa suunnittelemme teille sopivimman ratkaisun. Jos teillä on valmiit suunnitelmat niin voit pyytää siitä suoraan tarjousta. Tilatessasi tai pyytäessäsi tarjousta, mainitse nämä asiat: 

  • Luiskan pituus
  • Luiskan väri. RST vai maalattuna vakiosävyillä. Voit myös valita sävyn RAL-kartasta
  • Ritilän tyyppi
  • Toimituspaikka
  • Tilaajan tiedot ja laskutusosoite

Räätälöidyt ratkaisut

Luiska on tilattavissa myös erillisten suunnitelmien mukaan. Tarvittaessa tulemme paikan päälle kohteeseen suunnittelemaan teille parhaan ratkaisun. Voit lähettää meille tarjouspyynnön liitteenä luiskan piirustuksen PDF tai DWG muodossa osoitteeseen info@maaselanmetalli.fi

Valmistamiamme luiskia

Muun muassa näihin kohteisiin olemme toimittaneet luiskia.

Luiska asennettuna

Luiska, Riihimäki

Valmistamamme ja asentamamme luiska Riihimäellä.

Luiska tasolla ja portaalla

Luiska sisäänkäynti, Ylivieska

Valmistimme ja asensimme sisäänkäynniksi sinkityn luiskan, joka sisältää tason ja portaat.

Invaluiska

Invaluiska, Kauhava

Esteetön sisäänkäynti invaluiskan avulla suunniteltiin korkeusero ja käytettävissä oleva tila huomioiden.

Valmistamamme invaluiska ja kaiteet terassille

Luiska terassille, Salo

Valmistimme ja asensimme luiskan ja kaiteet Kiinteistö Oy Salon Papinkujalle.

Maaselän Metallin valmistama luiska portaisiin

Luiska portaisiin, Kauhava

Valmistamamme ja asentamamme luiska portaisiin mittatilaustyönä.

Esteetön sisäänkäynti pyörätuoliluiskan avulla.

Räätälöity luiska, Oulu

Esteetön sisäänkäynti pyörätuoliluiskan avulla suunniteltiin korkeusero ja käytettävissä oleva tila huomioiden.

Luiskien avulla tehdään esteetöntä ja helposti saavutettavaa toimintaympäristöä

Erityisesti apuvälineiden kanssa liikkuville ja ikääntyneille invaluiskat mahdollistavat itsenäisen toiminnan ja kulkemisen. Luiskien avulla kulkuväylistä tehdään turvallisia ja rakennuksista tasa-arvoisesti kaikille saavutettavia. 

Lisätietoa pyörätuolikäyttöön tarkoitettujen luiskien suunnittelusta ja vaatimuksista löydät pyörätuoliramppi-sivultamme.

Tietoa invaluiskista löydät myös muun muassa Invalidiliiton sivuilta sekä Rakennustiedon julkaisemista ohjeista

Tutustu myös muihin tuotteisiimme

Valmistamme terästuotteita käsityönä metallipajassa Nivalassa, Pohjois-Pohjanmaalla. Terästuotteiden valikoimamme pitää sisällään muun muassa kaiteet, käsijohteet, luiskat ja portaat.

Pinnakaide terassille

Pinnakaiteet

Metalliset pinnakaiteet sopivat niin terassille, parvekkeelle kuin piha-aidaksi. Vakiomittaisia kaide-elementtejä on saatavissa eri pituuksissa sekä räätälöitynä.

Käsijohde ruostumattomasta teräksestä

Käsijohteet

Sisä- ja ulkotiloihin soveltuvat käsijohteet ruostumattomasta teräksestä tai maalattuna. Käsijohteen pituus 0-6 m. Sisältää tarvittavat kiinnikkeet ja kannakkeet.

Palvelumme

Toimitamme terästuotteita myös avaimet käteen -periaatteella

Mittatilaus

Teemme terästuotteet mittatilauksena.

Valmistus

Valmistamme terästuotteet metallipajassa Nivalassa

Toimitus

Toimitamme terästuotteet Suomeen ja Pohjoismaihin.

Asennus

Asennamme terästuotteet paikoilleen kohteessa.

Kaipaatko räätälöityjä teräsratkaisuja kohteeseesi?

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!